tisdag 28 oktober 2008

Nya kommentarer

Då tar vi en repa med nya kommentarer.
victordavakt har varit flitig...

victordavakt sa...
Det är egentligen helt sjukt att man som ordningsvakt idag väljer att INTE ha väst.
Visst, det kostar en mindre förmögenhet om du inte ska ha ryskt kvalitetsskräp men det är en ganska billig livförsäkring, slår man ut kostnaden, säg 10000kr på cirka 7 år (så länge håller en väst i snitt) så hamnar man på en kostnad på 120kr i månaden. Det är mindre än vad en del som jag känner lägger på godis.
Dom som då VÄLJER att inte ha väst kan inte direkt skylla på kostnaden.
Själv skulle jag inte ens tänka mig att stå på ett barnkalas som OV om jag inte hade väst. Vem vet, pappan kanske är tungt kriminell och medlem i Hells angels eller liknande och har lite fiender som tycker att ett barnkalas är ett lämpligt obevakat tillfälle att ta kål på pappan... Dumt att ta risken. Tycker jag iaf. Någon som inte håller med?

den 28 oktober 2008 00:39
Angående användandet av skyddsväst.

Det är bara att hålla med. Kostnaden i förhållandet till nyttan är löjlig.
Som jag brukar säga:
Om man ändå har en väst, varför inte ha den på sig?
Hemma i garderoben gör den definitivt ingen nytta...

victordavakt sa...
Då jag är en sann fantast och sällan missar ett avsnitt av COPS så vill jag förespråka den amerikanska polisens modell, nej, inte att ligga fyra poliser på en stackare som inte gör något särskilt motstånd och SKRIKA "stop resisting" utan att när personen är gripen/omhändertagen och satt i fängsel fråga honom eller henne om han/hon förstår varför det blev som det blev... Man kommer långt på att förklara sitt agerande, inte bara för allmänheten utan framförallt för den frihetsberövade... Det funkar inte alltid men oftast får "busen" lkite inblick i sitt agerande och sitter snällt och väntar tills dess att polisen kommer. Har man gjort rätt och med lite tur så visar "busen" även ånger...
den 28 oktober 2008 00:24
Angående inlägget "Media 2".

Som ordningsvakt ska man använda munnen i största möjliga utsträckning. Ibland räcker det dock inte.
Men användandet av verktyget "mun & tal" fungerar ruskigt bra i många situationer och i de flesta typer av situationer.

victordavakt sa...
Det skulle vara intressant om man kunde låta en journalist komma till tals på en sån här sida. Du skulle kanske kunna ringa upp Janne Josefsson eller Robban Aschberg och höra om dom skulle vilja uttala sig om sina personliga och ovinklade åsikter om vakter för en gångs skull när dom inte är styrda av mediadrevet, tittarsiffror och liknande.
den 28 oktober 2008 00:14
Angående inlägget Media.

Har haft den tanken också. Att låta en journalist arbeta som entrévärd en lönehelg sida vid sida med en ordningsvakt för att se vad det innebär. Eller att han/hon fanns med på andra insatser också, idrott, konserter eller kommunal trafik. Huvudsaken är att de får uppleva vad vi får uppleva. Tror att det skulle vara nyttigt. Både för oss och media.

john galt sa...
Enligt HD antas personer i utsatta yrkesgrupper, typ ordningsvakter och poliser, ha en större beredskap för kränkande handlingar. Det ska däremot inte inverka på bedömningen om gärningsmannen gjort sig skyldig till brott eller inte, utan har att göra med rätten till kränkningsersättning enligt skadeståndslagen, ex. NJA 2005 s. 738.
Att spotta någon i ansiktet är ett ofredande oavsett om du är ordningsvakt eller inte. Sen om domstolen inte anser att brottet kan styrkas är en annan fråga. Det är i så fall åklagaren inte domstolen som förtjänar din vrede.
den 28 oktober 2008 06:01
Om inlägget "Ordningsvakter är omänskliga"

Det jag är ute efter är vilka signaler som sänds ut. Inte att peka ut någon specifik skyldig.

hellboy sa...
Känner inte nån som inte har på sig västen, till, under och från jobbet. I alla fall de som jobbar i dörren i alla fall...
Men det viktigaste e nog tuppluren innan man drar....

den 28 oktober 2008 16:13
Om nyttjandet av skyddsväst.

Tyvärr finns det fortfarande ordningsvakter som inte använder sig av skyddsväst. Skälen är många. Den är för dyr, för obekväm eller tung att bära. Kanske den rent av sabbar utseendet...
Oavsett vilket skäl man har för att inte bära västen är det korkat. Den ska vara på.

Inga kommentarer: